view in English

Festival van Vlaanderen

Het schitterende architecturaal erfgoed van Vlaanderen biedt bijzonder veel mogelijkheden als infrastructuur voor muzikale evenementen. Al meer dan vijf decennia lang grijpt het Festival van Vlaanderen dit gegeven aan om jong en oud warm te maken voor klassieke muziek.

Door jonge, Vlaamse kunstenaars te ondersteunen en aan de spits te staan van vernieuwende trends, draagt de organisatie bij tot de culturele uitstraling van Vlaanderen. Acht festivals met internationale uitstraling (in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Kortrijk, Limburg, Mechelen en Vlaams-Brabant) bouwen op volstrekt eigenzinnige wijze hun eigen activiteiten uit. Met regionale accenten wordt zo het volledige klassieke repertoire van de Middeleeuwen tot heden overspannen, met uitstappen naar traditionele wereldmuziek.

Gebundeld betekent dit een hoogstaand concertaanbod van meer dan 550 voorstellingen en educatieve projecten in meer dan 80 steden en gemeenten: een artistieke, toeristische en economische impuls van formaat. Bezoekers uit binnen- en buitenland kunnen de activiteiten van het Festival van Vlaanderen ontdekken. Het uitzonderlijk rijke aanbod biedt voor elk wat wils!

DIRECTIE COMITÉ

Antwerpen
Bart Demuyt
Veerle Braem

Brugge
Jan Van den Borre
Adèle Querinjean

Brussel
Joost Fonteyne

Gent
Veerle Simoens

Kortrijk
Tom De Cock

Limburg
Bob Permentier
Kris Jannis

Mechelen
Jelle Dierickx

Vlaams-Brabant
Maarten Beirens